Geslonken lymfeklieren
2 november 2023

Jippie Jee! De uitslag van de CT scan is bemoedigend. Twee geslonken lymfeklieren na 3 CHOP chemo’s. De klieren zijn in grote afgenomen wat betekent dat er kankercellen zijn gedood.

Voor een tussentijds meetpunt is er gekozen voor een CT scan. Belangrijk in mijn traject is om te zien of het wat met de lymfeklieren heeft gedaan en om te zien hoe je organen het hebben gehouden.

Een vergrote lymfeklier is van 9 mm naar 5 mm geslonken, de andere van 4 mm naar 3 mm. Er is dus wat gebeurt! Dat is positief. En verder zien lever, milt, longen en alle andere zaken er tot nu toe goed uit. In een ziekenhuis blijft het een beetje ‘garantie tot aan de deur van de spreekkamer’ is mijn gevoel altijd.

De CT scan kan niets zeggen of er nog actieve kankercellen aanwezig zijn, daar is een PET scan met radioactieve vloeistof voor nodig. Hiervoor is nu nog niet gekozen omdat de behandeling pas voor de helft erop zit. Na de bestralingen die nu snel zullen volgen, komt deze laatste eind check. Ongeveer 6 tot 8 wkn na de laatste bestraling vanwege het na-ijl effect van bestralingen.

Goed nieuws dus, de lijn van afbraak is ingezet en we gaan er nog even mee door. Tijd om ’t te vieren met een taartje. Het kleinste taartje is een ‘gezondere’ variant. Geen toegevoegde suikers en wat meer eerlijke producten. Onze Eef zit in Nice en viert daar ’t feestje mee.

Retraite Herbronnen

Retraite Herbronnen

Zo bijzonder. Komende week een stilte retraite van Kairos bij Kanker. Onderdompelen in stilte, oefeningen en meditatie om te her-ijken. Heb er heel veel zin...

Lees meer
✨✨ Happy New Year ✨✨

✨✨ Happy New Year ✨✨

Inmiddels 'n heerlijke kerst achter de rug. Lekker gegeten, lekker thuis en lekker weg. Aanradertje; Willy Wonka in de Grote Zaal van Tuschinki in de private...

Lees meer
We zijn er bijna…

We zijn er bijna…

Vandaag 14 december en 14x een bestraling gehad. Morgen dan echt de aller, allerlaatste. Ik kan het bijna niet geloven, maar het is echt zo.... Nog een keer...

Lees meer