Holistisch gezondheidsplan
30 juli 2023

Hoog tijd voor een update! Er stonden zoveel afspraken gepland afgelopen periode dat de tijd voor schrijven ontbrak.

Ik kreeg het boek ‘U kunt meer dan u denkt’ van Hans Moolenburgh getipt.

Een boek wat uitgaat van niet toxische behandelingen rondom kanker gerelateerde ziektes. Boeiend en fascinerend om de natuurgeneeskundige visie te lezen op deze ziekte. Er worden 3 fases onderscheiden:

1. opbouw 2. afbraak 3. ontgifting en herstel

In alle fases wordt gebruikt gemaakt van niet toxische behandelingen of ondersteuning.

Het reguliere medische circuit gaat alleen van fase 2 uit; het afbreken van kankercellen middels toxische middelen zoals chemo’s, bestralingen en wat al niet meer. Herstel is ook nodig maar daar wordt niet echt in voorzien.

Daarnaast geeft het boek ook meer inzicht in de ziekte zelf. Een aanrader om te lezen mocht je zelf ooit een keer met kanker te maken krijgen. Er zijn mensen die echt alleen voor een niet toxische tumor therapie kiezen (NTTT). In veel gevallen wordt het gecombineerd, en werkt de natuurgeneeskundige manier ondersteunend aan het reguliere behandeltraject. Dat is ook wat ik voor ogen heb.

Inmiddels 2x bij een natuurgeneeskundig arts geweest. In de opbouwfase werken we nu aan versterking van mijn energieniveau (was 60%, auw… dat is best laag) en versterking van het immuunsysteem (was 80%), en proberen we virusresten die in het lichaam zitten onder controle te krijgen. Daarnaast is voedingsadvies een belangrijk onderdeel. Het NTTT dieet (ontstaan vanuit het Moerman dieet) vormt de basis. Dat wordt weer puzzelen met eten.

Maar superfijn dat er ook naar je hele gesteldheid wordt gekeken en dat er meer is dan alleen symptoombestrijding.

Daarnaast ook weer een craniosacraal behandeling gehad en een acupunctuur behandeling gericht op oncologie klachten. De eerste stappen in het gezondheidsplan zijn hiermee gezet, er zullen zeker nog meer volgen. Ik ben er heilig van overtuigd dat door veel breder te kijken je dieper aan de slag gaat met je ziekte. En daar gaan we voor!

We dansen de Samba

We dansen de Samba

Kijk dit... de ene dag niets waard, de andere dag helemaal top. Bizar hoe goed ik me voel. Om 10.37 uur op zaterdagochtend zijn ze mij al zat. Helaas...

Lees meer
Kuur 2

Kuur 2

Inmiddels dag 9 in de 2e kuur. Het blijft een ongrijpbaar traject. Best oké, wisselt zich af met slecht. Ergens wel beter dan 1e ronde of toch weer niet... De...

Lees meer
Mindf*ck

Mindf*ck

Vandaag 5 september - dag 21 van de 1e kuur. Eigenlijk morgen start 2e kuur. De hematoloog in het Deventer ZKNH gaf vanochtend aan dat het een goede optie is...

Lees meer